Іван Низовий: він тримав українське небо над Луганщиною

22 січня, у День Соборності, відбулася скайп-конференція між Львівською ОУНБ та Новопсковською РЦБС Луганської області, присвячена життю і творчості Івана Низового. Учасники конференції мали змогу поспілкуватися із донькою поета - Лесею. Вона розповіла про вшанування пам’яті батька та заходи, проведені в рамках Року Івана Низового на Львівщині, про нові видання творів, про лауреатів літературної премії імені Івана Низового. Іван Сварник, директор ЛОУНБ, поділився спогадами про особисте знайомство з письменником, а Ілля Стефанко, начальник відділу культурно-просвітницької роботи та навчальних закладів департаменту з питань культури, національностей та релігій, своїми враженнями навіяними поезією І.Низового. Леся Низова подарувала унікальну колекцію видань для користувачів нашої бібліотеки.

Його часто називали пророком: бо глибокий аналіз Іваном Низовим подій новітньої історії України свідчить, що його передбачення ще на початку 90-х років подальших трагічних подій сьогодення справдилися.
Справжні поети не вмирають, вони за життя будують свій храм зі слів і рим, із радощів і жалів, віри, надії та любові. І житимуть вони доти, доки їх твори читатимуть шанувальники. Тому не може не тішити те, що учні Новопсковської школи читають твори свого земляка, адже саме вони будуватимуть омріяну поетом Україну.

Переглянута відео можна за посиланням: wym-1516874038044

Кiлькiсть переглядiв: 500

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.